Flotte måter for å kopiere skjermen på bærbar PC
Kommentar

Flotte måter for å kopiere skjermen på bærbar PC

Sist oppdatert på 29-06-2019 av

Det finnes mange grunner til at man ønsker å ta skjermbildekopi på en bærbar PC. Noen ønsker å dele et interessant bilde eller historie, mens andre ønsker å illustrere et teknisk problem de står ovenfor. Det er imidlertid ikke alle som vet hvordan de kan ta en skjermbildekopi. Den tradisjonelle måten er gjennom tastaturets «Prtscn» eller «Fn+Prtscn».

Det er ingenting i veien med å bruke denne tradisjonelle metoden for å ta skjermbildekopi på bærbar PC. Det gir imidlertid ikke muligheten til å øyeblikkelig legge til merknader, fange hele nettsider og sette inn tekst. I stedet er dette tidkrevende siden du må åpne Paint for å lagre det fangede bildet. Heldigvis finnes det andre metoder for å gjøre dette. Les om dem nedenfor og velg den som passer best til dine behov.

Tre løsninger for å kopiere skjermen på bærbar PC

I. Apowersoft Gratis Skjermfangst

Apowersoft Gratis SkjermfangstMed Apowersoft Gratis Skjermfangst trenger du ikke å installere noen programvare på PC-en din bare for å ta skjermbildekopier på datamaskinen. Dette er et gratis og nettbasert program. Alt du trenger er en fungerende internettforbindelse, og du er klar til å bruke det. Med dette programmet kan du ta skjermbildekopier av hva som helst på skjermen. Det tilbyr dessuten flere modi for skjermbildefanging og muligheten til å legge til forsinkelse. I tillegg har det mange redigeringsfunksjoner.

Det er veldig enkelt å bruke dette verktøyet til å ta skjermbildekopier. Stegene under forteller deg hvordan du tar skjermbildekopi på en bærbar PC.

  • Åpne nettsiden til dette verktøyet og klikk på «Starte Programmet».
  • Et java-varsel vil vises og du må trykke «Tillat».
  • Velg om du vil fange hele skjermen, deler av den eller det aktive vinduet.
  • Når du er ferdig kan du redigere bildet direkte ved å bruke verktøylinjen til høyre.
  • Klikk på «Lagre» for å lagre bildet. Du kan dessuten laste det opp eller dele det til ulike nettsider.

kopiere skjermen på bærbar PC

En pro-versjon av dette programmet er nå tilgjengelig. Med denne versjonen kan du fange skjermen på bærbar PC i ulike modi og dessuten redigere skjermbildekopien med flere redigeringsmuligheter med den innebygde bilderedigereren. Last det ned nå for å nyte disse fordelene.

Last ned

II. Jing

JingEt annet gratisprogram som du kan bruke for å fange skjermen på bærbar PC er Jing. Med denne programvaren kan du ta opp dataskjermen, ta skjermbildekopier og redigere bilder direkte i appen. Dessuten kan du dele skjermbildekopier gjennom direktemeldinger, e-post, sosiale nettverk og annet. Jing er veldig enkelt å bruke og du trenger ikke å være en ekspert bare for å kopiere skjermen på bærbar PC.

Denne appen er 100% gratis, men vær oppmerksom på at opptak av videoer er begrenset til fem minutter. Appen har heller ikke massevis av funksjoner for skjermfanging. Du kan ikke fange hele nettsider eller vindusprogrammer og den oppdager ikke vinduer automatisk.

III. Skitch

SkitchSkitch Evernote er en veldig populær applikasjon blant Windows- og Mac-brukere. Sammenlignet med de ovennevnte verktøyene, må denne installeres til den bærbare PC-en før du kan begynne å ta skjermbildekopier. Fordelen med å bruke Skitch er at den har massevis av funksjoner som brukere kan dra nytte av. Man kan legge til merknader, sette inn figurer, tekst, kombinere bilder, skissere, etc. I tillegg kan man enkelt dele skjermbildekopier til PC, bærbar PC, nettbrett eller smarttelefon.

Selv om det er gratis bør du være oppmerksom på at du må opprette en konto før du kan begynne å bruke Skitch. Denne appen kan dessuten kun fange hele eller utvalgte deler av skjermen. På den positive siden inneholder den et flott brukergrensesnitt og det er enkelt å ta skjermbildekopier på bærbar PC ved hjelp av denne appen.

Av og til har du behov for å fange ikke bare hele skjermen, men en hel nettside. For å gjøre dette på den tradisjonelle metoden trenger du flere skjermkopier og du må kombinere alle bildene for å lage en enkelt fil. Heldigvis finnes det en enkel måte å gjøre dette på.

Hvordan ta skjermbildekopi av nettsider på bærbar PC?

Akkurat som Apowersoft Gratis Skjermfangst, må Skjermbildekopi av Netside installeres på datamaskinen din. Det er et nettbasert verktøy som kan fange hele nettsider. Du kan tilpasse bildestørrelse og kvalitet. Det er dessuten mulig å redigere bildet direkte og du kan lagre skjermbildekopien på den bærbare PC-en eller i en sky.

Det er enkelt å ta skjermbildekopi på bærbar PC ved hjelp av Skjermbildekopi av Netside:

  • Kopier URL-en til nettsiden du vil fange.
  • Lim den inn i det tomme søkefeltet over og klikk på «Ta skjermbildekopi».
  • Vent i noen få sekunder og etter at forespørselen er behandlet får du et miniatyrbilde av nettsiden.
  • Velg å lagre skjermbildekopien til en skyplass eller behold den som en lokal fil.

Husk at du dessuten kan redigere skjermbildekopien, publisere den i ulike sosiale media som Facebook, Twitter, Google+, etc. I tillegg kan du dele det via bildelenken etter opplasting.

Vurderinger:4.3 /5(basert på 6 vurderinger)takk for din vurdering!
Publisert av:Den tilSkjermfangst.Sist oppdatert på 29-06-2019

Legg igjen en kommentar

Vennligst angi navnet ditt!
Vennligst angi innhold!

Kommentar (0)

Få dem nå!
APOWERSOFT
Eksklusive
Gi bort
&
Verdifulle
Rabatter

Nyheter

Lær mer
Apowersoft Unlimited
Ett-klikks-installering av 14+ All Apowersoft-produkter
new
Støtte
Del
Anmeldelsen
Kommentar
Tilbake til toppen