Hva er MP4-format?
Kommentar

Hva er MP4-format?

Sist oppdatert på 27-08-2018 av

MP4 – beskrivelse

MP4, mindre kjent som MPEG-4 Part 14 og MPEG-4 AVC (Advanced Video Coding) er et innholdsformat som tillater en kombinasjon av digitallyd og video definert av MPEG i tillegg til annen data som stillbilder og undertekster i en enkelt fil. Det er utviklet for å inneholde synkronisert medieinformasjon i et fleksibelt format for å kunne dele, behandle og redigere multimediefiler.

MP4-filer kan strømmes over nettet, og er derfor det mest populære formater for lagring av digitallyd og video på mange nettsider, selv om Flash-video allerede er blitt introdusert på dette feltet. Dette er fordi MP4 tilbyr utdata med høy kvalitet, tilsvarende det man finner i DVD-er med komprimeringsrate på 4MB per minutt. For øyeblikket aksepteres dette filformatet av mer enn 90 % av smarttelefoner.

Filendelse: MPEG-4 Part 14/MP4

Kategori: Multimediefil

Standard: ISO/IEC 14496-14

Utvikler: ISO

MP4 – Spesielle egenskaper

  • MP4-formatet er identisk med Apple sitt MOV-format. International Organization of Standardization har godkjent formatspesifikasjonene til MPEG-4, opprettet på grunnlag av MOV-spesifikasjonene lansert i 2001. Det spesifiserer imidlertid formell støtte til andre MPEG-4 egenskaper og IOD (Initial Object Descriptors).
  • Standard filendelse for MPEG-4 Part 14-filer er MP4, men MPEG-4 filer har generelt sett andre filendelser involvert i «MP4-familien»: M4A og M4P. MPEG-4 filer med ukryptert strømming av kun lyd benytter M4A-endelsen og med kryptert FairPlay DRM-lyd som sold gjennom iTunes Store har M4P.
  • Ulikt de fleste andre innholdsformater er MP4 i stand til å lagre annen data inkludert undertekster, stillbilder, objektbeskrivelser og scenebeskrivelser.

MP4 – Fordeler

  • Filformatet MP4 gir utdatakvalitet nært opptil original DVD-kvalitet. Videoer av denne typen kan enkelt og raskt lastes ned fra nettsider via en høyhastighets bredbåndstilkobling.
  • Som nevnt ovenfor gir MP4 muligheten til strømming via nettet, noe som indikerer at innholdet kan vises i sanntid. De fleste nettsidene benytter MP4-teknologi for å inkludere korte videoklipp på sider med firmaannonsering og promotering via nettet.
  • MP4 har omfattende maskinvarestøtte. Som standard videoformat støtter moderne digitale enheter sømløs avspilling.
  • MP4-teknologien er utvidbar. Det kan tilpasses for å lage basis for ny teknologi inkludert i «Mp4-familien».

MOV & MP4 – Forskjeller

Både MP4 og MOV-formatet er innholdsfiler som normalt brukes til å lagre videofiler. MOV-formatet ble opprinnelig utviklet av Apple Inc. som et format for QuickTime-filmer. MOV viste fordeler i hverdagsbruk, som for eksempel å tilby bedre videokvalitet, muligheten til å forbedre lyd- og bildekvalitet, men lider imidlertid på grunn av eierforholdet. MP4-formatet er basert på MOV-filen og spesifikasjonene var i utgangspunktet identiske, og ble senere utviklet som standardformatet i multimediebransjen.

Siden begge bruker samme MPEG-4 format for å komprimere data kan de i Apple-omgivelser stort sett brukes om hverandre. Filkonvertering fra MOV til MP4 og omvendt krever ikke omkoding av videoen. Men dersom du foretar konverteringen på et annet operativsystem enn Apple kan du få problemer. Etter at MP4 ble industristandard har det fått større støtte i andre plattformen enn Apples MOV. Brukere vil oppdage at det finnes bredere kompatibilitet med MP4 enn med MOV.

Sammendrag

  • Både MOV og MP4-filer er innholdsformater for lagring av multimediefiler.
  • Utviklingen av MP4 er basert på MOV-formatet.
  • MP4 er standard filformat og har bredere støtte enn MOV.

Hvordan kan vi dra nytte av MP4-filer?

i

Konverter SWF til MP4 – SWF står for Small Web Format og er et Adobe Flash-format utviklet av Macromedia for å hjelpe brukere med å vise animert vektorgrafikk og multimedia på nettet. De fleste spillere og enheter, inkludert iPhone, iPad, iPod, Xbox, PSP, QuickTime, Windows Media Player, kan imidlertid i utgangspunktet ikke støtte SWF-formatet. Det anbefales å konvertere SWF til MP4 for problemfri avspilling av SWF-videoer.

ii

Konverter ISO til MP4 – ISO er faktisk en bildefil som inneholder massevis av VOB-filer på en standard CD. ISO-filer godtas ikke av mediespillere ettersom det ikke er en videofil. Dersom du planlegger å spille av ISO-filer på smarttelefonen, nettbrettet eller datamaskinen din må du først konvertere det til en MP4-fil ved hjelp av et passende verktøy.

iii

Konverter TS til MP4 – TS (Transport Stream) er et standardformat som bruker MPEG-2 teknologi for sending av filer og lagring av data. Det brukes normalt i kringkastingssystemer som HDTV og er dessuten et filformat for lagring av videoer på DVD. For å nyte TS-filer på flere spillere og bærbare enheter bør du konvertere dem til MP4-format slik at du enkelt kan spille dem av.

iv

Konverter ASF til MP4 – ASF, som står for Advanced Streaming Format, ble utviklet av Microsoft Corporation spesielt for strømming av media. Windows Media Audio og Windows Media Video er to vanlige media som er inneholdt i en ASF-fil. Denne filtypen kan dessuten lagre ID3-tagger til MP3-filer, inkludert tittel, album, artist og sjanger eller metadata til et videospor. Dersom du finner ASF-filer på nettet og ønsker å spille dem av på smarttelefonen din, anbefales du først å konvertere dem til MP4.

Vurderinger:4.3 /5(basert på 25 vurderinger)takk for din vurdering!
Publisert av:Den tilVideo Lyd Konverter, Video omformer kilde.Sist oppdatert på 27-08-2018

Legg igjen en kommentar

Vennligst angi navnet ditt!
Vennligst angi innhold!

Kommentar (0)

Få dem nå!
APOWERSOFT
Eksklusive
Gi bort
&
Verdifulle
Rabatter
Lær mer
Apowersoft Unlimited
Ett-klikks-installering av 14+ All Apowersoft-produkter
new
Støtte
Del
Anmeldelsen
Kommentar
Tilbake til toppen