Hva er 3GP-format?
Kommentar

Hva er 3GP-format?

Sist oppdatert på 27-08-2018 av

For ikke så lenge siden var det en stor utfordring å vise videofiler på mobiltelefonen. Lav overføringshastighet og veldig stor filstørrelse gjorde det problematisk å vise multimedia-filer på smarttelefoner – og derfor ble 3GP-filen skapt.

Hva er 3GP?

3GP er teknisk kjent som 3GPP og er et multimedieformat utviklet av Third Generation Partnership Project eller 3GPP. Derfor ble navnet 3GP gitt til denne veldig populære mediefilen. 3GP (Third Generation Partnership Project) er resultatet av et samarbeid mellom ulike telkommunikasjonselskaper og forbindelser over hele verden. 3GP er den beste løsningen på problemer som folk har når det kommer til å vise multimediefiler på 3G-telefoner.

3GP er spesielt utviklet for mobiltelefoner og er en forenklet versjon av MP4. Sammenlignet med det større og PC-baserte formatet MP4, er 3GP mindre, noe som gjør det mer praktisk å vise videoer på mobilenheter. Det finnes to typer 3GP-formater, det første er 3GP med filendelsen .3gp og det andre er 3G2 med endelsen .3g2.

Fakta om 3GP

  • 3GP ble laget for å redusere bruk av båndbredde og krav til lagringsplass på mobiltelefoner.
  • Selv om dette formatet er laget for 3G-mobiler, kreves det ikke en 3G-enhet for å kunne vise filen.
  • 3GP-filer er laget for GSM-baserte mobiltelefoner mens 3G2 er brukes i CDMA-baserte mobiltelefoner.
  • En 3GP-fil inkluderer en tekstfil som kan åpnes i Notepad eller et annet tekstprogram.
  • Det er ikke mulig å endre filendelsen .3gp til andre filformater manuelt. Det er nødvendig å konvertere filformatet.
  • 2G- og 4G-telefoner støtter avspilling av 3GP.

Fordeler:

Hovedfordelen med 3GP-formatet er at det har lav størrelse. Dette er spesielt fordelaktig for brukere som ofte lagrer og ser på videofiler på smarttelefonene sine. På grunn av størrelsen vil det dessuten ta bare få sekunder eller noen få minutter å laste opp eller ned videoer i 3GP-format (avhenger av filstørrelsen).

Ulemper:

Siden 3GP komprimerer video og lyd i en enkeltfil, vil videooppløsningen og kvaliteten reduseres. Sammenlignet med andre formater kan brukere oppdage en stor forskjell når det gjelder lydkvalitet, skjermoppløsning, tidsinnstilling på avspilling og mer.

Enheter som støtter 3GP

Som nevnt tidligere støtter alle 3G-mobiler 3GP-filer. Dette gjelder også for både 2G- og 4G-mobiler, men med noen begrensninger. Den maksimale filstørrelsen for avspillingen avhenger i stor grad av enhetens eksisterende minne. Men på datamaskiner og bærbare maskiner kan alle 3GP-filer spilles av avhengig av den installerte mediespilleren.

Også PlayStation 3 støtter 3GP, og spiller av slike filer så lenge lyden importert fra CD-en er innstilt på omkoding på MPEG-4 AAC. Nintendo DSi støtter også 3GP-filer lagret på SD-kortet. Ved overføring av 3GP-filer anbefales det å benytte bærbare lagringsenheter som USB-pinner og minnekort.

How to Play 3GP Files?

Media playerWindows Media Player – denne standard mediespilleren i Microsoft kan teknisk sett spille av 3GP. Men du må installere programvare som for eksempel Haali Media Splitter eller FFDShow.

Media player classicMedia Player Classic – et annet alternativ er freeware-programmet Media Player Classic. Dette er en nedtonet versjon av ovennevnte programvare som kan spille av 3GP-filer.

QuickTime player logoQuickTime – Mac-brukere kan bruke QuickTime for å åpne 3GP. Nyere versjoner trenger ikke ekstra kodeker, mens man trenger supplementære kodeker for eldre versjoner.

VLC player logoVLC Media Player – en annen programvare på listen som kan spille av 3GP-filer er VLC Player. Dette programmet støtter 3GP med AAC-lys men kan dessverre ikke dekode 3GP med AMR-lyd.

Toppløsninger for 3GP-format

i

Konverter ethvert format til 3GP

Konverter video til 3GP – dersom du har en video som ikke er 3GP og ønsker å bruke dette formatet for å spare plass, er dette meget mulig. Du kan bruke enten gratis eller betal-konvertere for å gjøre denne jobben.

Konverter AVI til 3GP – siden AVI er et mye større og tyngre filformat kan de som ønsker å gjøre filene mindre konvertere dem til 3GP. Ikke bekymre deg for forskjellen i videokvalitet.

Convert FLV to 3GP – FLV er et kjent nettformat som primært brukes i blogger og på nettsider. Dersom du har en FLV-fil som må konverteres til 3GP, bør du sørge for at konverteren støtter begge formatene.

Konvertere YouTube til 3GP – YouTube har ikke et spesifikt video-filformat og dette kan være ganske problematisk. Finn en programvare som kan laste ned YouTube-videoer direkte og deretter lagre dem til 3GP.

ii

Konverter 3GP til et hvilket som helst format

3GP til AMV – selv om 3GP inneholder lyd kan det være vanskelig å konvertere det til AMV eller Anime Music Video. Det er ikke mange programvarer som støtter AMV, så det beste er å finne en pålitelig og effektiv filkonverter.

3GP til WMV – du kan konvertere 3GP til WMV, som er populært på nesten alle mediespillere. Oppgaven er enkel og de fleste konvertere støtter en slik filmodifikasjon.

3GP til MP4 – dersom du spiller av 3GP-filer og synes kvaliteten er for lav kan du konvertere det til det mest brukte medieformatet. MP4 er ansett for å være kongen av alle multimedieformater på grunn av lav filstørrelse og flott kvalitet.

3GP til MOV – selv om QuickTime støtter 3GP, kan det for Apple-brukere av og til være best å spille av filer i MOV-format. For å gjøre dette bør du benytte en pålitelig, Apple-kompatibel filkonverter for å unngå ødelagte filer.

Vurderinger:4.3 /5(basert på 20 vurderinger)takk for din vurdering!
Publisert av:Den tilVideo Lyd Konverter, Video omformer kilde.Sist oppdatert på 27-08-2018

Legg igjen en kommentar

Vennligst angi navnet ditt!
Vennligst angi innhold!

Kommentar (0)

Få dem nå!
APOWERSOFT
Eksklusive
Gi bort
&
Verdifulle
Rabatter
Lær mer
Apowersoft Unlimited
Ett-klikks-installering av 14+ All Apowersoft-produkter
new
Støtte
Del
Anmeldelsen
Kommentar
Tilbake til toppen