Hva er AVI-format?
Kommentar

Hva er AVI-format?

Sist oppdatert på 27-08-2018 av

AVI, også kalt Audio Video Interleaved, er et filformat som kombinerer lyd- og video i én fil for samtidig avspilling. Det brukes hovedsakelig som en innholdsfil for lagring av filmer og andre videoer. AVI-formatet ble utviklet av Microsoft i november 1992 og er nå vanlig brukt til filoverføring og lagring av video- og lydspor. På grunn av AVI-filenes høye kompatibilitet, støttes de ikke bare på Windows-systemer, men også på mange andre store plattformer som Mac, Linux og Unix. På samme måte kan det gjenkjennes av de fleste mediespillere, som VLC Player.

Filendelse: AVI

Kategori: Videofil

Popularitet: Populært siden lanseringen

Utvikler: Microsoft

1

Spesifikasjoner til filformatet AVI

i

Egenskaper

AVI ble satt i bruk kort tid etter at Windows 3.1 ble lansert. For øyeblikket er det ansett som den konvensjonelle standarden for lagring av filmer på Windows-PC og benytter en kraftig kompresjonsteknologi for å kombinere video og lyd. Selv om AVI-videoer ikke er tapsløse, beholdes bilder og lyd med høy nøyaktighet. Sammenlignet med andre filformater tar imidlertid AVI mye lagringsplass, av og til like mye som en DVD. Dette er sannsynligvis grunnen til at det siden har kommet en MPEG-1, opptil dagens MPEG-4.

ii

Struktur

En komplett AVI-fil kan bestå av opptil tre deler. Først et hode som viser generell informasjon som filstørrelse, bilderate og parametere om hvilken kompresjonsalgoritme som er benyttet. Den andre delen er datadelen, det vil si hoveddelen som inneholder grafikk og lyddata. Den siste delen er indeksdelen som omhandler fillokasjon og som tillater tilgjengelige funksjoner.

iii

Type

AVI er faktisk et gammelt format som har vært i bruk i mange år, men kompresjonsteknologien er blitt kontinuerlig oppdatert. Derfor er mange slags videofiler med filendelsen .avi brukt for ulike formål. Problemet er at noen mediespillere i den nye versjonen ikke gjenkjenner AVI-filmer komprimert i en gammel kode, mens en gammel spiller fremdeles ikke støtter AVI-videoer på grunn av ulike kompresjonsparametere. Derfor er det nødvendig å finne ut hva slags type AVI-videoen tilhører og hvilken kompresjonsmetode som er brukt. I de fleste tilfeller er disse AVI-formatene kjente for oss.

Tapsløs/MPEG-1 AVI – Krever ingen programtillegg for avspilling og brukes stort sett til redigering.

DIVX/XVID AVI – Dette er en type MPEG-4 komprimering. For å spille av filen må man laste ned en DIVX eller XVID-omkoder. Ved filmens åpning vil et DIVX-merke vises på skjermen i noen få sekunder.

DV codec AVI – DV (Digital Video Format) ble lansert av Panasonic, Sony og flere andre produsenter. Dette formatet ble svært populært da det ble tilgjengelig. Brukere kan redigere filen ved å overføre digitalvideoen til PC-en, og deretter overføre den tilbake til digitalvideo. Dette formatet lagres alltid som AVI-filer, også kalt DV-AVI-format.

2

Alt-i-ett-løsninger for AVI-format

i

Konverter VOB til AVI – Sammenlignet med andre formater beholder AVI video- og lydspor i god kvalitet. I tillegg fungerer AVI bra både på Windows-PC og mange andre plattformer. VOB-filer kan imidlertid kun spilles av på spesielle spillere. Det passer ikke for redigering og overføring, så de fleste velger AVI som et alternativt format til VOB.

ii

Konverter MOV til AVI – MOV-filer, kjent som Apple QuickTime-filmer er et videoformat utviklet av Apple Inc. Det er populært blant Apple-brukere på grunn av at det er standard videoformat i Apple QuickTime. Det kjører dessuten bra i Windows. Filmer i MOV-format tar imidlertid opp mer plass enn samme AVI-fil. Derfor liker mange å konvertere MOV til AVI dersom de ønsker å nyte god kvalitet på lite lagringsplass.

iii

Konverter SWF til AVI – SWF, en forkortelse for Small Web Format, er en Adobe Flash-fil som ofte brukes for publisering av animert grafikk, videoer og lyder på nettet. SWF-filer kan kun vises i Adobe Flash Player. De fleste populære multimediespillere gjenkjenner ikke SWF-videoer, men dette spiller ingen rolle. Konvertering fra SWF til AVI gjør det enkelt å fjerne denne restriksjonen.

iv

Konverter WMV til AVI – WMV, eller Windows Media Video, brukes gjerne for strømming av videoer på grunn av lite lagringsplass og god videokvalitet. Det er imidlertid begrenset til bruk på Windows-PC og brukere kan ikke spille av WMV-filer på enheter som ikke kjører Windows. For å omgå dette problemet har brukere en tendens til å konvertere WMV-format til AVI-filmer.

Vurderinger:4.3 /5(basert på 10 vurderinger)takk for din vurdering!
Publisert av:Den tilKonvertere videoformat, Video Lyd Konverter.Sist oppdatert på 27-08-2018

Legg igjen en kommentar

Vennligst angi navnet ditt!
Vennligst angi innhold!

Kommentar (0)

Få dem nå!
APOWERSOFT
Eksklusive
Gi bort
&
Verdifulle
Rabatter
Lær mer
Apowersoft Unlimited
Ett-klikks-installering av 14+ All Apowersoft-produkter
new
Støtte
Del
Anmeldelsen
Kommentar
Tilbake til toppen