Hva er MP2-format?
Kommentar

Hva er MP2-format?

Sist oppdatert på 27-08-2018 av

MP2 – Definisjon

MP2 er filendelsen for MPEG-1 Audio Stream, lag II. Denne filtypen er ikke et vanlig lydfilformat for andre enn lekmenn innen radio- og TV-bransjen. Som andre filformater vi er mer kjente med, som for eksempel MP3-formater, er også MP2 designet for å redusere filstørrelsen mens lydkvaliteten i den opprinnelige filen bevares. Med teknologiske fremskritt er MP2 stort sett erstattet av MP3-formatet, men det er fremdeles det dominerende filformatet innen kringkasting av lyd.

Merk: En MP2-lydfil skiller seg fra en MPEG-2 videofil. En MPEG-2 videofil bruker normalt MPG som filendelse.

Filendelse: MP2

Kategori: Lydfil

Popularitet: Populært innen radiobransjen

Utvikler: Utledet av MUSICAM og definert av ISO/IEC

Fakta om MP2-formatet

  • MP2 ble tidligere feilaktig kalt Musicam eller MUSICAM.
  • MP2 er standardformat innen radio- og TV-kringkasting.
  • MP2 er forgjengeren til det kjente MP3-formatet for lydkomprimering.
  • MP2 er en potensiell konkurrent til Dolby Digital, bransjestandarden for DVD-video.

Fordeler: På tross av at MP2 ble erstattet av MP3, er MP2 fremdeles det mest brukte formatet innen kringkasting på grunn av dets høyere feiltoleranse og bedre lydkvalitet sammenlignet med MP3 ved bitrater på mer enn 256kbps.

Ulemper: MP2-formatet benyttes ofte innen digital TV- og radio-kringkasting. Som et resultat av dette mangler det støtte i lydspillere.

Tekniske detaljer om MP2-formatet

På slutten av 1980-tallet, begynte Moving Picture Experts Group (også kjent som MPEG, en gruppe hos ISO) arbeidet med å standardisere koding av lyd- og videofiler for digital radio- og TV-kringkasting. Lydstandarden MPEG-1, basert på den eksisterende MUSICAM lydkodeken, ble utviklet, og inkluderte tre separate lydlag: MP1 (lag I), MP2 (lag II) og MP3 (lag III). På midten av 1990-tallet ble MP2 utviklet og tatt i bruk for kringkasting av lyd. Utviklingen av MP3-formatet førte til ytterligere komprimering av filer mens den originale kvaliteten i de ukomprimerte lydfilene bevares.

Tekniske spesifikasjoner:

  • Bitrater: 32, 48, 56, 64, 80, 96, 112, 128, 160, 192, 224, 256, 320 og 384 kbit/s
  • Samplingsrater: 32, 44.1 og 48 kHz

Programmer som kan spille av MP2-filer

iTunesApple iTunes – iTunes er et multifunksjonelt program som er utviklet av Apple Inc. iTunes kan brukes til å spille av, administrere og laste ned digital lyd og videofiler (i tillegg til medietyper som er tilgjengelig i iTunes Store) på personlige datamaskiner.

QuickTimeApple QuickTime Player – QuickTime er en multimediespiller utviklet av Apple Inc. for å spille av ulike digitale lyd-, video- og bildeformater. Det finnes tilgjengelige versjoner for Windows XP og senere, samt Mac OS X Leopard og nyere operativsystemer.

Windows Media PlayerMicrosoft Windows Media Player – Microsoft utviklet Windows Media Player for å spille av lyd og video og for å vise bilder på Windows-PC og andre Windows-baserte enheter. Det finnes dessuten en versjon for datamaskiner med Mac OS, men utviklingen av denne er avsluttet.

RealPlayer CloudRealNetwork RealPlayer Cloud – RealPlayer Could er et flott verktøy som fungerer på tvers av plattformer. Programmet gir muligheten til å se, dele og flytte videoer med maksimal fleksibilitet mellom ulike enheter. Videoer lastet opp til skyen blir automatisk justert for enheter med ulik skjermstørrelse.

VLCVideoLAN VLC Media Player – VLC er en multimediespiller som fungerer på en rekke ulike operativsystemer inkludert Windows, Mac, Linux, BSD, iOS, Android, Windows Phone osv. Det støtter avspilling av lyd og video i alle filformater. Det kan dessuten transkode mediefiler og strømme media over datanettverk.

KMPlayerKMPlayer – KMPlayer er også kjent som K-Multimedia Player, og kan håndtere en lang rekke ulike mediefiler i Windows. Det ble oppkjøpt av Pandora TV, et koreansk selskap for strømming av video, i august 2007.

MPlayerMPlayer – MPlayer er en åpen kilde mediespiller som er tilgjengelig på tvers av plattformer, inkludert Linux, Unix, Windows, Mac OS osv. MPlayer støtter avspilling av en rekke ulike formater inkludert innholdsformater, videoformater, lydformater, undertekstformater og bildeformater.

Komplette løsninger for MP2-formatet

i

Konverter MP4 til MP2 – MP4 er et ekstremt populært videoformat som kan brukes på nesten alle enheter i dagens marked. Den eneste ulempen med dette formatet er at filer i MP4-format ikke kan vises på standard DVD-spiller ettersom DVD-spillere kun kan lese MP2-format. Dersom du ønsker å nyte MP4-filmene dine på en DVD-spiller må du konvertere MP4-filen til MP2 før den brennes på en DVD-plate.

Vurderinger:4.3 /5(basert på 13 vurderinger)takk for din vurdering!
Publisert av:Den tilKonvertere videoformat, Video Lyd Konverter.Sist oppdatert på 27-08-2018

Legg igjen en kommentar

Vennligst angi navnet ditt!
Vennligst angi innhold!

Kommentar (0)

Få dem nå!
APOWERSOFT
Eksklusive
Gi bort
&
Verdifulle
Rabatter
Lær mer
Apowersoft Unlimited
Ett-klikks-installering av 14+ All Apowersoft-produkter
new
Støtte
Del
Anmeldelsen
Kommentar
Tilbake til toppen