Hvordan konvertere MP3 til WMA
Kommentar

Hvordan konvertere MP3 til WMA

Sist oppdatert på 21-07-2015 av

MP3 er et velkjent format for strømming eller lagring av lyd. Mesteparten av musikken vi hører er komprimert i MP3-format. Nesten alle elektroniske produkter som mobiltelefoner og nettbrett kan spille av MP3-filer. Formatet bruker en form for tapsløs datakomprimering utviklet for å redusere datamengden som kreves for å representere lyden. WMA er et annet lydformat som har relativt høy lydkvalitet og som trenger lite lagringsplass.

Mange folk tror at MP3 har dårligere lydkvalitet enn WMA ved lav bithastighet. Når bithastigheten (antall bit prosessert per tidsenhet; kan brukes for å beskrive kvaliteten av en lyd- eller videofil) er mindre enn 128k, vil teoretisk sett WMA høres mye bedre ut enn MP3. I tillegg bruker MP3 litt mer lagringsplass enn WMA. MP3 er derfor ikke et godt valg dersom du begynner å gå tom for plass på datamaskinen din. Siden WMA er utviklet av Microsoft er det dessuten høyst kompatibelt med Windows-plattformen. Dersom du bruker Windows Media Player for å spille av musikk er det derfor bedre å velge WMA-formatet. I disse tilfellene kan folk ønske å konvertere MP3 til WMA. På grunn av dette ønsker vi i denne artikkelen å gi deg løsningene som kan hjelpe deg.

To metoder for å konvertere MP3 til WMA

1

Metode en: bruk Online Video-og Lydomformer

Den mest anbefalte gratis MP3 til WMA-konverteren er Apowersoft Gratis Online Video-og Lydomformer. Dette er en nettbasert tjeneste som fungerer både for Windows- og Mac-systemer. Du trenger ikke å installere desktop-programmet på PC-en din. Du må imidlertid kjøre den nyeste Java Applet først før du kan aktivere konverteringen. Dersom du ikke har oppdatert den ennå, bes du om å følge tipsene som dukker opp på siden for å laste ned og installere. Deretter bes du om å lese instruksjonene som gis nedenfor.

  1. Velg MP3-filen du ønsker å konvertere.
  2. Velg WMA som utdataformat og velg bithastighet, kanal og samplingsrate i henhold til preferansene dine.
  3. Klikk på «Konverter»-knappen og konverteringen starter. Når den er fullført blir WMA-filen automatisk lagret på datamaskinen din.

MP3 til WMA

Det finnes imidlertid noen hensyn du bør ta med i betraktningen. Først og fremst er dette en nettbasert tjeneste som krever relativt høy nettverkshastighet. Når nettverket ditt er i dårlig stand er det veldig upraktisk og irriterende å konvertere MP3-filer til WMA på nettet. Dersom filstørrelsen er for stor er dessuten prosessen veldig tidkrevende. Noen kan også bekymre seg over at filene de laster opp kan bli lagret på nettsiden og dermed lekke ut.

Dersom du har noen av disse bekymringene foreslår vi derfor at du prøver desktop-versjonen.

2

Metode to: bruk Video Converter Studio

Apowersoft Video Converter Studio er et kraftig og multifunksjonelt program som er utviklet for å konvertere video, lyd og til og med bildeformater. Det kan dessuten brukes for å konvertere MP3 til WMA. Denne programvaren bruker kun få sekunder for å lage WMA-lyd fra en MP3-kilde, mye raskere enn mange andre konvertere. I tillegg kan det konvertere mer enn 40 filer samtidig, noe som sparer deg for mye tid og innsats når du har mange MP3-filer som skal konverteres. Sist men ikke minst beholdes til aller høyeste grad lydkvaliteten etter konvertering. Metoden er som følger.

  • Last ned og installer dette verktøyet på datamaskinen din.
  • Last ned

  • Etter installasjonen kjører du programmet og importerer MP3-filen(e) til brukergrensesnittet. Du kan legge til mer enn én MP3-fil om gangen.
  • Velg WMA som utdataformat i nedtrekkslisten under «Profil». I «Utdata»-feltet kan du dessuten velge hvor WMA-filene skal lagres.
  • Klikk på «Konverter»-knappen for å aktivere prosessen. Når den er fullført blir WMA-filene lagret i den valgte mappen.

MP3 til WMA-konverter

In addition, you can also do some editing work via the software. For instance, you can merge some audio files into one; you can cut and save one or several part(s) of the original files; and you can delete the section you dislike.

Konklusjon

I denne artikkelen tilbyr vi to enkle metoder for å gjøre om MP3 til WMA-format. Du kan foreta valg i henhold til din egen situasjon. Dersom du kun trenger å konvertere noen få MP3-filer anbefales du å bruke nettbasert konvertering. Dersom du trenger hyppige konverteringer, ikke har tilgang til internett eller er bekymret over sikkerheten til filene dine, er det best å bruke desktop-versjonen.

Vurderinger:4.3 /5(basert på 22 vurderinger)takk for din vurdering!
Publisert av:Den tilVideo Lyd Konverter.Sist oppdatert på 21-07-2015

Legg igjen en kommentar

Vennligst angi navnet ditt!
Vennligst angi innhold!

Kommentar (0)

Få dem nå!
APOWERSOFT
Eksklusive
Gi bort
&
Verdifulle
Rabatter
Lær mer
Apowersoft Unlimited
Ett-klikks-installering av 14+ All Apowersoft-produkter
new
Støtte
Del
Anmeldelsen
Kommentar
Tilbake til toppen