Hvordan konvertere MP3 til M4A på en enkel måte?
Kommentar

Hvordan konvertere MP3 til M4A på en enkel måte?

Sist oppdatert på 06-05-2016 av

Som vi vet blir MP3-filer brukt over alt. Filformatet kan imidlertid ikke oppfylle de økende behovene for høykvalitetslyd, spesielt fra iPhone-brukere. I tillegg anses M4A som etterkommeren til MP3-formatet, generert av Apple Inc. Det beholder høyere kvalitet men krever mindre lagringsplass enn det MP3 gjør. På grunn av dette er det et godt valg å bytte fra MP3 til M4A-format dersom du ønsker å lagre store mengder MP3-sanger for å lytte på Apple-enheten din. Denne artikkelen vil derfor vise deg tre enkle måter for å nyte musikk på din iPhone.

Tre raske måter for å konvertere MP3 til M4A

For å endre MP3 til M4A må vi benytte effektive konvertere. Vi har undersøkt slike og plukket ut flere verktøy som kan hjelpe deg med å løse dette problemet.

1: Bruk et enkelt gratisverktøy på nettet

2: Bruk en fullverdig desktop-konvertere

3: Bruk iTunes (standardmetode)

1

Bruk Apowersoft Gratis Online Video-og Lydomformer (Windows & Mac)

Det første verktøyet for både Windows og Mac-brukere er Apowersoft Free Online Video Converter. Dette er et gratis, nettbasert program som støtter konvertering av nesten alle slags lyd- og videoformater. Brukere trenger dessuten ikke å installere noe på datamaskinen. Det krever kun nettilkobling og gir en rask konvertering mellom MP3, M4A og andre filer. I tillegg støtter dette verktøyet konvertering av flere filer på en gang. Her forklarer vi hvordan det fungerer for å konverter MP3 til M4A:

 • Steg 1: Gå til Apowersoft sin nettside og klikk på «Bla gjennom»-knappen for å importere MP3-filen.
 • Steg 2: Velg «M4A» som utdataformat. Vennligst merk at du kan konfigurere «bitrate», «kanaler» og «samplingsrate» etter eget behov.
 • Steg 3: Klikk på «Konverter»-knappen for å starte konverteringen. Så snart den er ferdig vil filen automatisk lagres på datamaskinen.

konvertere MP3 til M4A

Denne MP3 til M4A-konverteren er effektiv, men avhenger av nettverksforbindelse. Tiden som trengs for konvertering påvirkes dessuten av filstørrelsen. Dersom du ønsker å bli kvitt disse problemene, finnes det et annet profesjonelt verktøy du kan velge.

2

Bruk Video Converter Studio for å konvertere (Windows)

Et mer profesjonelt verktøy du kan benytte er Apowersoft Video Converter Studio. Dette er et desktop-program som fungerer uavhengig av internett. I tillegg tilbyr det både rask konvertering og høykvalitets utdatafiler. Det støtter dessuten konvertering av flere filer samtidig. Her er instruksjoner som viser hvordan dette programmet fungerer:

 1. Last ned programmet på datamaskinen din og kjør det etterpå.
 2. Last ned

 3. Ta en rask titt på brukergrensesnittet og du ser en «Legg til filer»-knapp. Klikk på denne for å laste opp MP3-filen.
 4. Velg «Profil» > «Lyd» > «M4A» som utdataformat.
 5. Klikk på «Konverter»-knappen for å starte konverteringen.

MP3 til M4A-konverter

I tillegg til konvertering fra MP3 til M4A, gir det også muligheten til å redigere lyden: gå til redigeringsvinduet, beskjær lyden ved å klikke på «Legg til beskjæringsmarkør»-knappen og angi hvilken del du ønsker å beholde mellom to glidere.

Beskjar

3

Bruk Apple iTunes (Windows & Mac)

iTunes er standardløsningen for administrering av mediefiler. Siden M4A er et typisk lydformat brukt av Apple, kan du benytte iTunes som konverter. For å lære hvordan du benytter dette verktøyet, kan du følge stegene nedenfor:

 • Steg 1: Åpne iTunes og klikk på «Fil» > «Legg til fil i bibliotek» for å legge til MP3-filen til iTunes.
 • Steg 2: Velg «Innstillinger», «Generelt» og «Importer innstillinger.
 • Steg 3: Høyreklikk på MP3-filen og velg «Opprett AAC-versjon» slik at MP4-formatet med samme filnavn blir opprettet.
 • Steg 4: Høyreklikk på den andre filen og velg deretter «Vis i Windows Explorer». Et nytt vindu dukker opp og viser filen i M4A-format.

iTunes

Selv om den fungerer som en MP3 til M4A-konverter, støtter ikke iTunes konvertering av flere samtidige filer. Det opprettholder dessuten ikke nødvendigvis den opprinnelige lydkvaliteten.

Sammendrag

De ovennevnte verktøyene er de beste programmene for konvertering av MP3 til M4A. Alle er veldig nyttige og enkle å bruke. For de som ikke ønsker å bekymre seg for nettverksforbindelse, er den kostnadsfrie nettkonverteren verdt et forsøk. Ellers er Apowersoft Video Converter Studio høyst anbefalt. Dette programmet krever ingen nettverksforbindelse, og så snart det er installert kan det benyttes når som helst. Dette verktøyet er dessuten mye raskere og enklere å bruke. Selv en nybegynner kan lære å bruke det. Dersom du ikke trenger muligheten til å konvertere flere filer samtidig kan du benytte iTunes både som konverter og spiller. Velg det verktøyet som passer deg best.

Vurderinger:4.3 /5(basert på 19 vurderinger)takk for din vurdering!
Publisert av:Den tilVideo Lyd Konverter.Sist oppdatert på 06-05-2016

Legg igjen en kommentar

Vennligst angi navnet ditt!
Vennligst angi innhold!

Kommentar (0)

Få dem nå!
APOWERSOFT
Eksklusive
Gi bort
&
Verdifulle
Rabatter
Lær mer
Apowersoft Unlimited
Ett-klikks-installering av 14+ All Apowersoft-produkter
new
Støtte
Del
Anmeldelsen
Kommentar
Tilbake til toppen