Hva er M4R-format?

MPEG-4 Ringetone er normalt kjent som M4R, som er et lydformat normalt assosiert med iPhone fra Apple. Det er en filutvidelse som er utviklet som en ringetone for Apple-enheter – iPhone. M4R-formatet er en høykvalitets, komprimert lydfil som utelukkende benytter AAC eller Advanced Audio Coding som standard komprimeringssystem. Merk at AAC-systemet er velkjent for den fantastiske lydkvaliteten med redusert filstørrelse.

Dette lydformatet tilhører MPEG-4-gruppen og inneholder numeriske representasjoner, lydfiler og tekst i ASCII-format. M4R er teknisk sett akkurat det samme som det mer kjente formatet M4A. Den eneste forskjellen er at de fleste M4R-filene er beskyttet av opphavsrett via DRM. Enkelte sier at M4R er M4A med nytt navn. Dette kan stemme spesielt når man ser på filens algoritme.

Filnavn: M4R (MPEG-4 Ringtone)

Kategori: Musikkfil

Popularitet: Populær spesielt for iPhone-brukere

Utvikler: Apple

Fun facts om M4R

  • M4R ringetonefiler kan ha en varighet på opptil 40 sekunder
  • Det er laget av Apple for å differensiere ringetoner fra sanger i iPhone
  • Gebyrer kan være tilknyttet sanger i M4R-format ved kjøp av ringetoner fra iTunes
  • Ikke alle sanger fra iTunes Music Store kan brukes til å lage M4R ringetoner
  • Du kan kun lage M4R-ringetoner fra sanger kjøpt fra iTunes og som tillater oppretting av ringetoner
  • For kjøpte M4R-ringetoner, vil filer automatisk bli overført til din iPhone via autosynkronisering
  • M4R-filer vises i ikonet med Apple-logo

Fordeler: Selv om mange brukere er kritiske til Apple for det eksklusive ringetoneformatet M4R, har det noen fordeler som andre ikke nødvendigvis ser. M4R støtter for eksempel auditiv maskering som er helt essensielt dersom du er bekymret for tap av lydkvalitet. I tillegg kan M4R komprimeres til en liten filstørrelse uten tap av kvalitet. Dette betyr at brukere kan nyte fantastisk høy kvalitet i ringetoner uten den store filstørrelsen vi har sett frem til nå.

Ulemper: Det er imidlertid viktig å merke seg at ikke alle enheter eller programmer kan spille av M4R. Siden denne filtypen kun er for Apple-enheter kan det være litt vanskelig å finne et program eller en enhet som kan åpne dette formatet. Fortsett å les nedenfor for å lære om programmer og enheter som støtter filformatet M4R.

Enheter som kan åpne M4R-filer

Generelt sett kan alle Apple-enheter åpne M4R-filer. Dette inkluderer iPad, iPod Touch, iPhone og MacBook. Dersom du lurer på hvorfor iPad og iPod Touch kan åpne M4R-filer selv om de ikke klassifiseres som «iPhone» er dette fordi disse enhetene er utstyrt med iTunes. Det samme gjelder for MacBook, det er faktisk iTunes som kan åpne og spille av M4R-filer.

Når det gjelder Windows-maskiner kan du åpne M4R-ffiler så lenge den er utstyrt med Apple iTunes for Windows. Lumia-serien til Nokia eller andre Windows-telefoner kan imidlertid ikke åpne M4R videofiler, men Ringtone Maker som er inkludert kan konvertere denne filen for å gjøre den kompatibel med enheten.

Programmer som kan åpne M4R-filer

iTunesApple iTunes – både iTunes for Mac og Windows skal som standard være i stand til å åpne M4R-filer. Dette er den mest populære programvaren når det kommer til å åpne den nevnte filtypen.

Media playerMedia Player Classic Home Cinema – dette programmet er utviklet av MPC HC Team og er kjent for å kunne åpne M4R-filer. Vær oppmerksom på at MPC ikke er det samme som den forhåndsinstallerte Media Player i Windows.

FoobarFoobar – dette programmet er utviklet av Peter Pawlowski og støtter nevnte format. I tillegg til muligheten til å åpne filen, kan Foobar2000 spille den av.

SpotifySpotify – selv om dette ikke nødvendigvis er et dataprogram, kan denne tjenesten for streaming av digitalmusikk spille av M4R-filer. Merk at internettforbindelse er nødvendig for å kjøre Spotify.

Philips Songbird – dette er et medieprogram utviklet for Philips-enheter. Du trenger ikke å eie en Philips-enhet før du kan bruke programvaren, den er normalt sett tilgjengelig på nettet.

De beste løsningene

Hvordan kan du dra nytte av M4R?

i

Lag iPhone ringetone – som nevnt før er dette filformatet kjent for å være standard ringetoneformat for iPhone smarttelefoner. Dersom du er iPhone-fan men er lei av de vanlige ringetonene som er installert på telefonen din, kan det å være nyttig å lære det grunnleggende bak M4R. Dermed kan du opprette en tilpasset ringetone for telefonen din.

ii

Overfør ringetoner til iPhone – for brukere som er overbeviste om at de kan opprette eller kjøpe M4R-baserte ringetoner for iPhone. Det å forstå hva M4R er og hvilke programmer som assosieres med det kan gjøre det enklere å overføre filene.

iii

Lag M4R ringetoner – i tillegg til å opprette iPhone-ringetoner kan noen brukere velge å opprette M4R-toner for andre formål som bakgrunnslyd eller for redigering av videoer. Ved å bli kjent med M4R kan du dermed holde deg oppdatert og forsikre deg om at programmene du skal bruke støtter nevnte filtype.

Konverter ethvert format til M4R

i

Konverter MP3 til M4R – siden begge er kjente lydfiler er det mulig å konvertere MP3 til M4R. Det finnes tonnevis av kostnadsfrie og betalte programvarer du kan velge mellom for å gjøre denne jobben.

ii

Konverter MP4 til M4R – MP4 er kjent for å ha videofiler, og dermed kan konvertering være ganske vanskelig. Ved hjelp av spesielle programmer er imidlertid prosessen mulig å utføre.

iii

Konverter Video til M4R – dersom du vil konvertere videoer til M4R kan det hjelpe å bruke programmer som kan trekke ut lyd fra videoer. Da må du konvertere lydfilen til M4R-format.

iv

Konvertere M4A til M4R – sannsynligvis den enkleste konverteringsprosessen. Du kan bruke datamaskinen til å konvertere filen direkte ved å velge bort «skjul utvidelser for kjente filtyper».

v

Konverter lyd til M4R – or generelle lydfiler må du installere et tredjeparts konverteringsprogram. I tillegg bør du vite hva M4R er og hvilken klassifisering det tilhører. Dette hjelper deg med å avgjøre hvorvidt filtypene du prøver å endre er kompatible.

Legg igjen en kommentar

Vennligst angi navnet ditt!
Vennligst angi innhold!

Kommentar (0)

Få dem nå!
APOWERSOFT
Eksklusive
Gi bort
&
Verdifulle
Rabatter
Lær mer
Apowersoft Unlimited
Ett-klikks-installering av 14+ All Apowersoft-produkter
new
Støtte
Del
Anmeldelsen
Kommentar
Tilbake til toppen