Hvordan ta opp lyd fra internettradio
Kommentar

Hvordan ta opp lyd fra internettradio

Sist oppdatert på 21-03-2019 av

Internettradio er også kjent som nettradio og er en musikktjeneste som overfører radio gjennom internett. Det blir nå støttet av mange brukere siden denne typen tjenester gir mer kontinuitet når det kommer til lydsporets kvalitet. Ulikt tradisjonell radio som setter sin lit til frekvens og bølger, kan ikke dette endres avhengig av signal og lokasjon. Akkurat som tradisjonelle radiostasjoner tilbyr også internettradio brukerne sine en massiv samling av sanger som de kan lytte til. Denne store sangkolleksjonen gjør at antall brukere som krever nedlasting av disse lydsporene øker. Det er imidlertid ikke problemfritt å ta opp musikk fra internettradio.

Den beste gratis programvaren for å ta opp internettradio

Problemet med å lagre internettradio kan enkelt løses ved å bruke metodene som diskuteres nedenfor. Begge disse metodene benytter en lydopptaker som fungerer uansett hvilket operativsystem du har.

Gratismetoder for å ta opp internettradio for Windows

1. Sound Recorder

Når vi snakker om Windows OS, er den beste måten for å ta opp lyd fra internettradio å bruke den innebygde opptakeren som finnes i Windows. Skriv inn Lydopptaker i søkefeltet i startmenyen, og opptakeren dukker opp. Velg lydsporet du ønsker å lagre og trykk på Ta opp-knappen for å starte opptaket. Problemet med dette programmet er at det er for grunnleggende og at enkelte opptaksfunksjoner ikke kan endres.

lagring av Internett-radio

2. Apowersoft Gratis Online Lydopptaker

Det neste programmet, Apowersoft Gratis Online Lydopptaker, kan brukes i Windows OS er en mer avansert opptaker for radiostreaming. Navnet i seg selv antyder at dette verktøyet tilbyr et nettbasert og kostnadsfri opptak av streamet lyd. Ulikt den innebygde Windows-opptakeren gir dette programmet muligheten til å utføre endringer før opptak.

Gratis Online Lydopptaker

Alt du trenger å gjøre for å bruke dette programmet er å kjøre opptaksverktøyet fra nettsiden og velge hvilken lydkilde du vil bruke til opptaket ditt. Gå til programmet og trykk på «Lydinput»-menyen. Derfra får du valgene mikrofon, systemlyd eller begge. Så snart du har gjort dette er neste steg å søke etter en streamet radiosang som du vil lagre, og deretter gå tilbake til verktøyet og klikke på «Ta opp»; dette starter umiddelbart opptaket så du må synkronisere den med lydfilen du ønsker for å få et bedre opptak. Apowersoft Free Online Audio Recorder har dessuten en innebygd konverter som er nødvendig dersom du ønsker et annet filformat.

Program for å ta opp internettradio på Mac

Last ned

Her skal vi bruke et opptaksverktøy som oppfyller behovene til alle Mac OS-brukere. Programmet vi skal bruke for å lagre internettradio er Apowersoft lydopptaker for Mac. Dette verktøyet er utviklet for å passe sammen med alle andre Mac-programmer, så bruk av dette vil gi samme følelse som andre standardapper. Installer programmet, kjør det, åpne internettradioen du vil ta opp fra, trykk på «Opnemen»-knappen og du er ferdig. Dette er en rask og pålitelig måte for å ta opp streamet lyd fra enhver internettradio. Dette programmet har dessuten en innebygd lydkonverter og en redigerer som du kan dra nytte av.

lydopptaker for Mac

Tre tilbydere av internettradio du kan prøve

Pandora

Dette er en velkjent internettradio som har en stor samling av nye og gamle sanger i databasen. Den er dessuten enkel å bruke og navigere. Den eneste ulempen er at tjenesten er begrenset til enkelte land.

Slacker

Når du ser etter millionvis av sanger er denne internettradioen det du er trenger. Det som er så unikt med denne nettsiden er det faktum at den ikke viser noen sanger eller miniatyrbilder. Det som vises er et søkefelt der du kan taste inn ønsket sang eller artist og deretter vil alle relaterte mp3-filer listes opp. Det eneste problemet med denne tilbyderen av internettradio er, akkurat som forrige nettside vi nevnte, at den kun er tilgjengelig i et begrenset antall land.

Spotify

En annen kjent tilbyder av internettradio er Spotify. Denne nettsiden inneholder også en stor sangsamling som dekker alle typer musikksjangre. For å få full tilgang til tjenesten må man imidlertid registrere seg, og premium-tjenesten krever betaling. Tjenesten er dessuten begrenset til enkelte land.

Med unntak av de tre radiotilbyderne som er nevnt ovenfor finnes det mange andre tilgjengelige alternativer der man kan lytte til ulike radiostasjoner i forskjellige sjangre. Uansett hvilken internettradio du lytter til kan du ta opp musikken med radioopptakeren ved å bruke måtene vi har introdusert.

Vurderinger:4.3 /5(basert på 14 vurderinger)takk for din vurdering!
Publisert av:Den tilLydopptaker, Rediger Lyd.Sist oppdatert på 21-03-2019

Legg igjen en kommentar

Vennligst angi navnet ditt!
Vennligst angi innhold!

Kommentar (0)

Få dem nå!
APOWERSOFT
Eksklusive
Gi bort
&
Verdifulle
Rabatter
Lær mer
Apowersoft Unlimited
Ett-klikks-installering av 14+ All Apowersoft-produkter
new
Støtte
Del
Anmeldelsen
Kommentar
Tilbake til toppen