Brukerguide til Apowersoft Skjermfangst Pro
Kommentar

Brukerguide til Apowersoft Skjermfangst Pro

Sist oppdatert på 18-01-2019 av

Apowersoft Skjermfangst Pro er et kraftig verktøy som lar deg ta/redigere/laste opp/dele skjermbilder, samt å ta opp skjermen. Denne veiledningen er opprettet for å lære deg hvordan programmet brukes. Uansett hvilke spørsmål du måtte ha, kan du finne svar her.

Last ned

1

Ta skjermbilde

Denne programvaren byr på mer enn 10 ulike modus for skjermfanging, inkludert alt-i-ett, fullskjerm, område, vindu, meny, frihånd osv. Du velger ønsket modus basert på dine behov.

i

Velg modus for skjermfanging

ii

Konfigurer innstillingene

Før du tar skjermbildet kan du velge ønsket utdatamappe og endre andre innstillinger.

Velg utdatamappe

Du har fire ulike alternativer å velge blant for utdatafilen.

konfigurer innstillingene

Fanging med forsinkelse

Ved behov kan du også angi en forsinkelse på fangingen. Denne funksjonen er hovedsakelig tiltenkt fanging av popup-menyer og verktøytips.

Inkluder musepeker

Hvis du ønsker å fange musepekeren kan du velge «lnkluder markør i oppfangingen» i «Innstillinger». Deretter trykker du på hurtigtasten «Print Screen» eller «Ctrl+Q» for å aktivere skjermbildet. Musepekeren dukker da opp på skjermen og du kan ta et skjermbilde med musepekeren inkludert.

Angi DPI for skjermbilder

Dette programmet lar deg tilpasse DPI for skjermbildet. Du kan gjøre dette ved å gå til «Mer» > «Alternativer» > «Oppfanging» og tilpasse DPI fra 96 til 600. Jo høyere DPI, jo tydeligere blir skjermbildet.

DPI for skjermbilder

Så snart du har foretatt disse innstillingene, kan du lese videre for å starte skjermfangingen.

iii

Begynne å ta skjermbilde

Trykk på PrtScr-knappen eller klikk på kameraikonet nederst til høyre i brukergrensesnittet, og musepekeren endres til et blått trådkors. Klikk, hold og dra musepekeren for å velge område, og slipp museknappen for å bekrefte skjermbildet.

iv

Fang bilde fra webkamera

Du kan også ta bilde fra webkameraet. Klikk på «Telefonboks» til venstre i «Hurtigstart»-panelet. Et vindu dukker opp og du kan klikke på «Ta bilde» nederst til venstre for å fange bilde fra webkameraet.

telefonboks

2

Skjermbilderedigering

Apowersoft Skjermfangst Pro er svært nyttig når det gjelder redigering av skjermbilder. Programmet inneholder en rekke alternativer for enkel finpussing av skjermbilder. For å få tilgang til redigeringsfunksjonen kan du klikke på «Bilderedigerer»-knappen som befinner seg i «Hurtigstart»-panelet til venstre. Hvis du ønsker å redigere skjermbildet i denne redigereren umiddelbart etter fanging, kan du velge «Avansert Redigerer», før du fanger et skjermbilde. Skjermbildet blir da automatisk presentert i den avanserte bilderedigereren.

skjermbilderedigering

i

Justere skjermbildet

Så snart redigereren er åpnet, kan du se bildet lastet inn i det store vinduet under verktøylinjen.

En av de første endingene du kanskje ønsker å foreta er å endre størrelsen på skjermbildet. Klikk på «Hjem»-menyen, og velg deretter «Endre størrelse». Du kan endre størrelsen på bildet med en viss prosent, eller du kan angi en bestemt bredde og høyde, avhengig av dine behov.

endre størrelse

For å rotere skjermbildet, klikker du på «Roter»-knappen. Deretter velger du retning, enten med eller mot klokken. DU kan også speile skjermbildet horisontalt eller vertikalt.

Merk: I tillegg til skjermbilder kan du også åpne andre bilder i denne bilderedigereren. Du kan gjøre dette ved å klikke på «Fil»-menyen og velge «Åpne». Deretter velger du bildet/bildene du ønsker å redigere.

ii

Legge til merknader til skjermbildet

Med alternativene i verktøy -seksjonen kan du legge til tekst og ulike figurer til skjermbildet ditt. Du kan også gjøre bildet uskarpt eller pikselere deler av det for å dekke til personlig informasjon.

merknader

Hvis du ønsker å legge til stegmerker i skjermbildet, kan du benytte steg-funksjonen i bilderedigereren. Dette alternativet gjør det mulig å legge til tall på en enkel måte. Du har også mulighet til å tilpasse stilen, som farge, opasitet osv.

steg-funksjonen

iii

Legge til effekter

Den avanserte redigereren kommer med en rekke effekter du kan legge til skjermbildene dine. Dette inkluderer gråtoner, invertering, pikselering, avrevet kant og mange flere. Du har tilgang til dem via «Hjem»-menyen.

effekter

I farge-seksjonen kan du velge farge på piler, linjer, tekst osv. Du har også muligheten til å velge farger fra andre bilder. Dette hjelper deg med å få akkurat den fargen du vil ha.

farge

I font-seksjonen kan du velge ønsket skrifttype for tekst. Du kan velge størrelse på teksten, og du kan velge kursiv, understrek og fet skrift.

iv

Endre bildevisning

I «Vis»-menyen har du muligheten til å endre visningen av alle filene du jobber med. Ved å klikke på «Miniatyrbilde»-knappen kan du vise alle bildene i grensesnittet slik at du enkelt kan velge de du ønsker å redigere.

miniatyrbilde

I «Vis»-seksjonen i «Vis»-menyen kan du zoome inn eller ut av bildet. Du kan også vise fullskjerm eller faktisk størrelse ved å klikke på de aktuelle knappene. Du kan velge mellom en rekke forhåndsbestemte zoom-funksjoner, fra 25% til 800%.

v

Lagre bilde etter redigering

Når redigeringsprosessen er fullført, kan du gå til «Fil»-menyen og velge «Lagre»-funksjonen. Dette verktøyet tilbyr ulike bildeformater, inkludert JPG, BMP, PNG, GIF, TIFF og PDF.

lagre bilde

Via «Fil»-menyen kan du også utføre en rask fanging av skjermen, som automatisk integreres i programmet for redigering.

fanging av skjermen

Dette er veiledning for redigering av skjermbilder og bilder. Alle funksjonene som er inkludert i programmet er svært enkle å bruke. Ved å følge veiledningen, vet du hvordan du får tilgang til hver enkelt funksjon, og hvordan du kan redigere skjermbildene og bildene dine.

3

Dele skjermbilder

Så snart du er ferdig med skjermbildet kan du velge å laste det opp til en gratis sky eller dele det til sosiale nettverk slik at du alltid har tilgang til det så lenge du er tilkoblet.

i

Laste opp skjermbilder

ii

Del skjermbildet ditt

Klikk på «Del»-knappen i «Last opp og lagre» eller under «Fil». Du kan velge mellom fem alternativer: Facebook, Twitter, Google+, Pinterest og e-post. Hvis du deler bildet til sosiale nettverk, blir skjermbildet først lastet opp til skyen, og leveres deretter til det sosiale nettverket via en lenke. Hvis du ønsker å sende bildet via e-post, blir det sendt direkte som et vedlegg.

Del skjermbildet ditt

4

Opprett planlagt oppgave

Apowersoft Skjermfangst Pro kommer med en «Planlegger» for automatisk fanging av skjermbilder. Du får tilgang til denne funksjonen ved å klikke på «Planlegger», i «Hurtig»-panelet til venstre.

Planlegger

For å opprette en planlagt oppgave må du gi oppgaven et navn, angi starttid, intervall og stopptid. Du kan velge å fange hele skjermen eller et spesifikt område. Du kan også tilpasse utdatamappen for skjermbildet. Etter å ha angitt innstillingene, klikker du på «Opprett» og «OK» for å bekrefte oppgaven. Skjermbildet blir tatt automatisk i henhold til oppgaven du har angitt, og du kan finne filen ved å gå til den forhåndsbestemte utdatamappen.

opprett planlagt oppgave

5

Skjermopptak

Apowersoft Skjermfangst Pro har enda en kraftig funksjon: skjermopptak. Denne funksjonen gjør det mulig å ta opp hva som helst på skjermen som videoer. Du får tilgang til funksjonen ved å velge «Skjermopptaker»-knappen i «Hurtig»-panelet. Alternativt får du hurtigtilgang ved å klikke på opptaksikonet nederst til høyre i grensesnittet.

Skjermopptak

Deretter blir du tatt til grensesnittet for skjermopptak. Det finnes massevis av alternativer for å lage en perfekt video.

i

Innstillinger for opptak

a. Opptaksmodi

Skjermopptakeren lar deg ta opp i ulike modi:

opptaksmodi

b. Lydinndata

Du kan velge hva slags lyd som skal tas opp i videoen:

Lydinndata

Du kan velge andre avanserte innstillinger for å oppfylle dine spesifikke behov. Klikk på «Verktøy» i grensesnittet, og velg «Alternativer». Et nytt vindu vil dukke opp. I dette vinduet kan du velge mellom flere opptaksinnstillinger for å skape skjermopptak av høy kvalitet.

c. Videoformat

Du kan velge format for videoen før opptak. Velg mellom ulike formater som MP4, WMV, AVI, MOV, FLV osv.

Videoformat

d. Innstillinger for mus

Du kan også endre stilen på musepekeren før opptaket. Apowersoft Skjermfangst Pro lar deg ta opp skjermen med bevegelsene til musepekeren, og dessuten utheve museklikk.

Innstillinger for mus

e. Annet

Du kan også justere kodek, bithastighet og bildefrekvens for skjermopptaket.

bithastighet

ii

Foreta et skjermopptak

a. Velg en opptaksmodus for å starte videoopptaket

Hvis du for eksempel velger «Område», vil den vanlige musepekeren endres til et trådkors. Klikk, hold og dra musen for å velge opptaksområde. Slipp museknappen for å bekrefte. En forhåndsvisning av området vises. Du kan også velge oppløsning for skjermopptaket i dette grensesnittet. Til slutt klikker du «OK». Etter en nedtelling på 3, 2, 1, starter opptaket.

Foreta et skjermopptak

b. Rediger skjermopptaket under opptak

Under opptaket kan du legge til markeringer til videoen med linjer, sirkler, piler og tekst ved å klikke på penneikonet i verktøylinjen. Disse markeringene påvirker ikke flyten i videoen din. Hvis du tar opp en film, vil rammene i filmen fortsette å forflytte seg når du legger til markeringer på skjermen.

rediger skjermopptaket

c. Flytt opptaksområdet under opptak

Apowersoft Skjermfangst Pro gjør det mulig å flytte opptaksområdet under opptak. Bruk musen til å flytte rammene til opptaksvinduet. Når musepekeren endres til en trådkorsmarkør, klikker du, holder og drar opptaksvinduet til det området du vil ta opp.

Flytt opptaksområdet

d. Lagre skjermopptak

For å fullføre skjermopptaket, klikker du på den røde stoppknappen. Skjermopptaket vises i opptakslisten, og lagres dessuten til lokal disk automatisk.

Tips: Når et skjermopptak opprettes, kan du spille av, gi nytt navn, fjerne, slette eller konvertere etter behov.

Vurderinger:4.3 /5(basert på 13 vurderinger)takk for din vurdering!
Publisert av:Den tilSkjermfangst, Skjermfangst Pro.Sist oppdatert på 18-01-2019

Legg igjen en kommentar

Vennligst angi navnet ditt!
Vennligst angi innhold!

Kommentar (0)

Få dem nå!
APOWERSOFT
Eksklusive
Gi bort
&
Verdifulle
Rabatter
Lær mer
Apowersoft Unlimited
Ett-klikks-installering av 14+ All Apowersoft-produkter
new
Støtte
Del
Anmeldelsen
Kommentar
Tilbake til toppen